Beam centraldammsugare-vanliga frågor och svar

Hur många sugdosor behövs?

I ett normalstort hus räcker det oftast med en sugdosa förutsatt att den kan placeras centralt i huset. Med en 9 meters slang får man en städradie på 18 meter. Du når alltså 9 meter åt alla håll. Flerplans hus kräver minst en sugdosa per våning.

> Se olika monteringsexempel på Beam centraldammsugare här!

 

Blir inomhusluften bättre med ett Beamsystem ?

Beams centraldammsugare minskar flera former av allergier visar klinisk forskning på Kaliforniens universitet Davis, USA.

Till skillnad från traditionella dammsugare tar en Beam centraldammsugare bort mycket mer av damm, kvalster, pollen, djurmjäll och andra allergiframkallare än vanliga dammsugare och lindrar följaktligen allergisymptom i högre grad. En centraldammsugare drar all städluft med partiklar ut ur huset.
 

Hur fungerar ett Beam centraldammsugarsystem?

Ett komplett centraldammsugar-system består av en centralenhet/maskin, ett rörsystem med sugdosor samt städutrustning med valfri längd på slangen.

Centralenheten placeras i ett undanskymt utrymme t.ex. källare, vind, garage, garderob eller tvättstuga.

Rörsystemet dras i utrymmen där rören inte syns, i garderober, i kryputrymmen på vind o.s.v.

Sugdosor placeras så centralt i huset som möjligt. I en normalstor villa i ett plan räcker det oftast med en enda sugdosa för att nå alla utrymmen som ska dammsugas.

Städslang och munstycken ingår i villapaketets städset. Städslangen är mycket lätt och smidig att använda.

> Så här fungerar ett centraldammsugarsystem!

 

Hur håller jag min Beam centraldammsugare i gott skick?

Det enda du behöver göra är att tömma dammbehållaren eller byta dammsugningspåse om du använder en sådan. Centraldammsugaren i sig är underhållsfri. Beam centraldammsugare har ett självrengörande permanent filter av Gore Tex material som inte behöver bytas. Filtret rengör sig själv varje gång centraldammsugaren startas.

 

Kan ett Beam centraldammsugar system installeras i alla hus?

Ja! I stort sett i vilka hus som helst, från gamla hus till helt nya. Oavsett storlek, antal plan går det att montera in en Beam centraldammsugare.
 

Finns det tillbehör som förenklar städning i kök och hallar?

Ja, vår sockelsugdosa. Den monteras t.ex. i underkant på köksskåpens sockel. Funktionen är enkel, du öppnar sugdosan med foten och sopar in smulor och skräp med en vanlig sopborste. Vi har också en mindre städslang, Slinky som är enkel att förvara i små utrymmen t.ex. under diskbänken. Slangen levereras med upphängning och är utdragbar från 1,5 m till  7,5 m.
> Fler tillbehör!

 

Vad ingår i ett städset, finns det fler tillbehör?

I ett städset ingår allt du behöver för en effektiv dammsugning. Slanglängden varierar
beroende på ditt val( 9,11 eller 15 m).

Innehåll i Beam Städset:

  Städslang med on/off knapp på handtaget och anslutningsmuff
  Teleskoprör
  Golv- och mattmunstycke
  Golvmunstycke, extra brett
  Borstmunstycke
  Möbelmunstycke 
  Fogmunstycke
Beam Centraldammsugare erbjuder en mängd olika tillbehör som gör din städning ännu enklare. > Alla tillbehör till Beam centraldammsugare!
 

Är sugförmågan lika stark i hela huset?

Ja! Är centralenheten dimensionerad för husets storlek och har rörsystemet monterats korrekt tappar inte systemet i sugkraft.

 

Hur lätt är slangen att använda?

Städslangarna som ingår i Beam städset är lättanvända, tåliga och ultralätta. De finns i längder på 9, 11 och 15 meter. I städsetet ingår totalt 5 munstycken( 2 stora, 3 små) och teleskoprör samt en upphängning för slang och munstycke. För  förvaring av slangen rekommenderar vi  en Rollme slangvinda som gör det ännu enklare att hålla ordning på slangen, rullas upp på några sekunder.
> Rollme slangvinda

 

Vad kostar ett Beamsystem?

Det beror på vilken modell av centraldammsugare du väljer och hur stort huset är. Vi har villapaket (centralenhet, städset och rörpaket) från 6 766:- och uppåt. Kontakta någon av våra återförsäljare så hjälper de dig att planera ditt system. Flera av dem kan också hjälp dig med montering av systemet om du inte vill göra det själv. Installation och monteringskostnaden tillkommer.

 
Läs mer om Beam centraldammsugare