Beam centraldammsugare – här kan du se hur det fungerar

Se hur vår Beam-familj fick sin Beam centraldammsugare på plats.  Från planering till klart för användning – på mindre än en dag.

Vår Beam-familj bor i en 1 1/2 plans villa på ca 124 m² byggd i slutet på 70-talet. De flyttade in i huset för 5 år sedan och har efter hand renoverat huset.

Från en bekant har man fått tipset att montera en centraldammsugare som faktiskt ger en dammmfriare inomhusmiljö och mindre städning.

Båda föräldrarna arbetar heltid och fritiden är fylld av barnens aktiviteter så att spara städtid och samtidigt få en bättre inomhusmiljö lät som rena drömmen.

Familjen valde att montera sin Beam själva istället för att köpa monteringstjänsten av sin återförsäljare.

Beam centraldammsugare

 

 

Så här enkelt och smidigt monterar du en Beam centraldammsugare – se alla filmerna här!

Beam kompletta villapaket


1. Du köper ett komplett villapaket
Du får goda råd och hjälp att välja rätt villapaket av våra återförsäljare. Ett villapaket innehåller centralenhet, städset och rörpaket.

Börja med att planera var centralenheten ska placeras och hur rörsystemet ska monteras

2. Planera monteringen av din Beam centraldammsugare

Börja med att planera var centralenheten ska sitta Familjen bestämde sig för klädkammaren. Ett perfekt läge mitt i huset med kort och enkel rördragning till de två sugdosorna.

centralenhet 3. Montera centralenheten
Här monteras centralenheten i klädkammaren, enkelt och snabbt. Följ den monteringsanvsning som medföljer centralenheten.
utlopp 4. Ta hål för utloppsventilen
Låna Beam verktygslåda med specialborr av våra återförsäljare så blir det enkelt att borra hål i ytterväggen. Mät noga innan du borrar.
utloppsventil 5. Montera utloppsventilen
Klistra och skruva fast utloppsventilen.
borra-sugdosa 6. Montera sugdosor
Familjen har valt att sätta sugdosorna i trapphuset. En sugdosa direkt i mellanväggen till klädkammaren och en i trappsteget till övervåningen.
rmontera-system 7. Anslut rörsystemet till sugdosor och centralenheten
Kapa rören med rörkapen som finns i verktygslådan. Sedan är det bara att klistra och trycka ihop rördelarna samt fästa rörsystemet mot väggen.
klar 8. Monterat och klart på mindre än en dag
Här sitter centraldammsugaren på plats. Klar för användning och många års effektiv dammsugning.